1 2 3 4 5 6 7 8 9 13 10 14 11 12

Znanje kreira lidere!

Kreiraj svoju budućnost

Zašto FIMEK?

Kvalitet je ono što FIMEK čini posebnim i drugačijim od drugih. Naš sistem kvaliteta za delatnost pružanja obrazovnih usluga i naučno istraživanje u oblasti visokog obrazovanja, usklađen je sa zahtevima međunarodnog standarda ISO 9001:2015 što je potvrđeno i sertifikatom.
Kvalitetu celokupnog obrazovnog procesa na FIMEK-u doprinosi i visok stepen interaktivne nastave koja je poverena eminentnim stručnjacima sa bogatim akademskim iskustvom i iskustvom u praksi, kao i saradnja s velikim brojem privrednih organizacija i fakulteta u zemlji i inostranstvu.
Cilj nam je da kod studenata formiramo pozitivan stav prema učenju, razvijamo želju za daljim obrazovanjem i napredovanjem u karijeri.

Studijski programi

POSLOVNA EKONOMIJA I FINANSIJE
Diplomirani ekonomista / 240 ESPB
SOFTVERSKO INŽENJERSTVO
Diplomirani inženjer softvera / 240 ESPB
SAOBRAĆAJNO INŽENJERSTVO
Diplomirani inženjer saobraćaja / 240 ESPB
INŽENJERSKI MENAŽDMENT U AGROBIZNISU
Diplomirani inženjer menadžmenta / 240 ESPB
EKOLOŠKO INŽENJERSTVO
Diplomirani inženjer zaštite životne sredine/ 240 ESPB

Poslovna ekonomija
i finansije

Najznačajnija oblast za razvoj privrede i društva u celini jeste poslovna ekonomija, pri čemu centralna uloga pripada upravo finansijama koje su ključ razvoja i uspeha svake kompanije. Na smeru Poslovna ekonomija i finansije steći ćeš kvalitetna znanja i veštine koje će ti omogućiti da budeš uspešan u oblasti poslovne ekonomije, pre svega u domenu finansija.

Inženjerski
menadžment u
agrobiznisu

Znaš da je u poljoprivredi budućnost i interesuje te agrobiznis? Pripremi se za zanimanje budućnosti sa smerom Inženjerski menadžment u agrobiznisu. Saznaj sve o što ti je potrebno da postaneš uspešan inženjer u oblasti agrobiznisa.

Softversko
inženjerstvo

Ukoliko želiš dobro plaćen posao i brzo zaposlenje u oblasti IT-a onda je Softversko inženjerstvo pravi izbor za tebe! Na studijama Informatike naučićeš sve što ti je potrebno da postaneš web developer, softwere developer, programer, web administrator, sistem administrator, analitičar informacionih sistema tj. da budeš uspešan u oblasti IT-a.

Saobraćajno
inženjerstvo

Ovaj studijski program je namenjen onima koji žele da steknu sadržajna i kvalitetna, kako teorijska tako i praktična znanja, koja će im omogućiti da postanu uspešni profesionalci sposobni da planiraju, projektuju, upravljaju i kontrolišu procese i sisteme u raznim vidovima, oblastima i tehnologijama saobraćaja, putničkog i teretnog transporta, komunikacija i logistike.

Ekološko
inženjerstvo

Jedan od najvećih problema sa kojima se suočava današnje globalno društvo je briga za ekologiju i životnu sredinu. Ovaj smer je namenjen svima onima koji žele da postanu stručnjaci spremni da predlože rešenja, koja će poboljšati kvalitet elemenata životne sredine i posredno, kvalitet života savremenog čoveka.

Praksa

FIMEK, kao vodeća proaktivno orijentisana visokoškolska institucija, uvažava činjenicu da savremeno tržište rada zahteva visoko osposobljene profesionalce, stoga uz pružanje kvalitetnog i sveobuhvatnog teorijskog znanja, obezbeđivanje praktičnog iskustva ne posmatra kao prestiž, već kao neophodan element procesa obrazovanja. U tom smislu studenti FIMEK-a imaju mogućnost da praksu obave u preko 30 preduzeća sa kojima postoje ugovori o saradnji.

Potrebna dokumentacija za
UPIS U 2023/2024.

Za upis na prvu
godinu osnovnih
studija podnose se
overene fotokopije
navedenih
dokumenata.

Prijemni ispit

Polaže se za studijske programe Poslovna ekonomija i finansije i Inženjerski menadžment u agrobiznisu.
Polaže se za studijski program Softversko inženjerstvo.
Polaže se za studijski program Saobraćajno inženjerstvo.
Polaže se za studijski program Ekološko inženjerstvo.

Važni datumi